Taxipas keuring

Taxipas keuring € 55,00 - € 75,00 (inclusief BTW):
Bij Goedkope Keuringen kunt u ook terecht voor uw Taxipas keuring. Om in aanmerking te komen voor een taxipas dient elke chauffeur naast het vakbekwaamheidsdiploma nog twee documenten te hebben, namelijk een Verklaring Omtrent het Gedrag en een Geneeskundige Verklaring Taxi.
Om de Geneeskundige Verklaring te krijgen moet u medisch gekeurd worden. De keuringen worden verricht door BIG geregistreerde keuringsartsen conform de Regeling eisen geschiktheid versie 2000 van het CBR en de wijzigingen hierop.

Overige informatie m.b.t. medicijngebruik in het verkeer treft u aan op de website van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik: Rij veilig met medicijngebruik.

De keuringsarts dient te verklaren dat de aanvrager van een taxipas geen lichamelijke of geestelijke afwijkingen heeft welke hem/haar zouden beletten, een auto waarmee taxivervoer wordt verricht, naar behoren te besturen en dat hij/zij in het bezit is van voldoende gehoor- en gezichtsvermogen.


Aanvraagformulier voor een chauffeurspas aanvragen:
Via de Kiwa informatielijn (tel.: 088-9984888) of via de website van de Kiwa.
Hierbij krijgt u een vragenlijst en een IVW-formulier geneeskundige verklaring die u beide mee moet nemen naar de medische keuring. De vragenlijst dient u voorafgaand aan het onderzoek reeds ingevuld te hebben.


U kunt ook een op naam gesteld aanvraagformulier bestellen via de Taxi Informatielijn (0800-0230402). Uw formulier met daarop uw chauffeurspasnummer ontvangt u binnen enkele dagen per post.
 
De keuring:
De keuringsarts neemt het vragenformulier met u door, voert een lichamelijk onderzoek uit en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van suiker. Afhankelijk van deze vragenlijst kan de arts beoordelen of aanvullend onderzoek noodzakelijk is.

Wat mee te nemen naar de keuring:
- Identiteitsbewijs / Taxipas.
- De door u ingevulde Vragenlijst Geneeskundige Verklaring.
- Urine (hoeft niet nuchter, bij voorkeur in een urinecontainertje; verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts).
- Eventuele medicatie: lijst met medicijngebruik (of medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek).
- Indien van toepassing: bril/contactlenzen.

 
Draagt u contactlenzen, dan dient u de sterkte van de lenzen aan de arts mee te delen. Tijdens het oogonderzoek kunt u uw lenzen inhouden.
 
TIP: Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen  is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd.
       Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen.


De Geneeskundige Verklaring IVW wordt direct verstrekt. Deze dient u naar het IVW op te sturen. De geldigheid van deze Geneeskundige Verklaring is 4 maanden (Besluit Personenvervoer artikel 74). Wacht dus niet te lang met opsturen!

Deze keuring is GEEN rijbewijskeuring. Soms is het mogelijk beide keuringen te combineren en valt de CBR rijbewijskeuring samen met de taxipas keuring. U kunt dan beide keuringen tegelijk laten uitvoeren tegen een gereduceerd tarief (combikeuring); dit scheelt u tijd en geld.


Online een afspraak maken voor een keuring

Op de website kunt u direct online een afspraak maken. Hier ziet u welke keuringslocaties, data en tijden beschikbaar zijn.
U kunt zelf de locatie bepalen waar u gekeurd wilt worden (dit is niet woonpaats afhankelijk!).
Komt het getoonde tijdstip u niet gelegen, neemt u dan contact op met het afsprakenbureau.                                                                   

Telefonische afspraak:
Wilt u liever persoonlijk contact? Voor afspraken, vragen en informatie zijn wij te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur via het landelijk afsprakenbureau van Goedkope Keuringen: 085 - 48 83 616.

Weekend keuringen:
's-Gravenzande, Alkmaar, Culemborg, De Bilt, Heemskerk, Heerhugowaard, Oud-Beijerland, Pijnacker, Valkenswaard, Vlaardingen, Volendam, Wervershoof, Zaandam.

Heeft u opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening, vul dan het contactformulier in.