Rijbewijskeuring C, D, (E) groot rijbewijs

Rijbewijskeuring C, D, (E) € 45,00 - € 65,00 (inclusief BTW)
Bij Goedkope Keuringen kunt ook terecht voor uw C, D, (E) rijbewijskeuring en Code 95. Voor het aanvragen en verlengen van het C/D(E) rijbewijs (groot rijbewijs) is een medische keuring noodzakelijk. Met ingang van 19 januari 2013 verstrekt het CBR een verlenging voor 5 jaar. De keuringen worden verricht door BIG geregistreerde keuringsartsen conform de Regeling eisen geschiktheid versie 2000 van het CBR en de wijzigingen hierop.
Bent u jonger dan 75 jaar dan dient deze keuring verricht te worden door een bedrijfsarts of een arts die samenwerkt met de arbodienst.


De verhoging van de keuringsleeftijd naar 75 jaar geldt voor automobilisten en motorrijders. Er is afgesproken dat daarmee de hele systematiek 5 jaar opschuift. Dit betekent dat bestuurders met de categorieën C/D(E) (vrachtwagen, bus, aanhanger) tot hun 75e jaar een reguliere C/D(E) keuring moeten ondergaan. Zij kopen dan het formulier ‘Eigen verklaring CDE’. Op het formulier staat: in te vullen door bedrijfsarts of arts van arbodienst.
Bestuurders met CDE-categorieën, die ouder zijn dan 75 jaar op het moment dat hun rijbewijs verloopt, kunnen kiezen welk formulier ze kopen (bron:
cbr.nl/4396.pp zie punt 11).

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de Gezondheidsverklaring? De toelichting staat vermeld op de site van het CBR: Gezondheidsverlaring.

Overige informatie m.b.t. medicijngebruik in het verkeer treft u aan op de website van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik: rij veilig met medicijngebruik.
 
De keuring:
De arts neemt het vragenformulier met u door en onderzoekt uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van suiker.
De resultaten hiervan worden door de arts op de Gezondheidsverklaring ingevuld.
De Verklaring van Geschiktheid wordt afgegeven door de medisch adviseur van het CBR.

 
Benodigdheden bij de keuring:
- Gezondheidsverklaring, dit formulier is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten en/of te downloaden na betaling aan het CBR via de website van het CBR: mijn.cbr.nl (inloggen met uw DigiD code is vereist).

Deze Gezondheidsverklaring vult u in en stuurt u door naar het CBR. Binnen ca. een week krijgt u van het CBR een blanco Keuringsverslag dat u meeneemt naar de keuring, zodat deze kan worden ingevuld door de keuringsarts.

- Eventuele medicatie: lijst met medicijngebruik (of medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek).
- Huidige rijbewijs (indien niet in bezit dan paspoort of ID-bewijs).
- Urine (hoeft niet nuchter, bij voorkeur in een urinecontainertje; verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts).
- Indien van toepassing: bril/contactlenzen.


Waarop te letten: Draagt u contactlenzen, dan dient u de sterkte van de lenzen aan de arts mee te delen. Tijdens het oogonderzoek kunt u uw lenzen inhouden.
 
TIP: Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd.
       Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen.


Online een afspraak maken voor een keuring

Op de website kunt u direct online een afspraak maken. Hier ziet u welke keuringslocaties, data en tijden beschikbaar zijn.
U kunt zelf de locatie bepalen waar u gekeurd wilt worden (dit is niet woonpaats afhankelijk!). Komt het getoonde tijdstip u niet gelegen, neemt u dan contact op met het afsprakenbureau.
                                                                  

Telefonische afspraak:
Wilt u liever persoonlijk contact? Voor afspraken, vragen en informatie zijn wij te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur via het landelijk afsprakenbureau van Goedkope Keuringen: 085 - 48 83 616.

OOK VOOR SPOEDKEURINGEN KUNT U BIJ GOEDKOPE KEURINGEN TERECHT. DAGELIJKS 's avonds in Nieuwegein (selecteer postcode 3431RG).

Avond en weekend keuringen:
Avond:
Amersfoort, Amsterdam, Haren, Nieuwegein en Vlaardingen.
Weekend: Alkmaar, Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Buitenpost, Diemen, Gouda, Haarlem, Haren, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Lisse, Maarssen, Nieuwegein, Oegstgeest, Rijswijk, Sneek, Soest, Steenwijk, Tilburg, Uithoorn, Vinkeveen, Voorburg, Voorschoten, Zaandam, Zoetermeer.


Heeft u opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening, vul dan het contactformulier in.