Rijbewijskeuring 75+ groot

Rijbewijskeuring 75+ groot € 45,00 - € 55,00 (inclusief BTW):
Bij Goedkope Keuringen kunt u ook terecht voor uw rijbewijskeuring 75+ groot. Wanneer uw rijbewijs verloopt op of na uw vijf en zeventigste levensjaar, dan bent u verplicht zich medisch te laten keuren voorafgaande aan verlenging.

De verhoging van de keuringsleeftijd naar 75 jaar geldt voor automobilisten en motorrijders. Er is afgesproken dat daarmee de hele systematiek 5 jaar opschuift. Dit betekent dat bestuurders met de categorieën CDE (vrachtwagen, bus, aanhanger) tot hun 75e jaar een reguliere CDE keuring moeten ondergaan bij een bedrijfsarts of arts van een gecertificeerde arbodienst. Zij kopen dan het formulier ‘Gezondheidsverklaring groot rijbewijs CDE’. Op het formulier staat: in te vullen door bedrijfsarts of arts van arbodienst.

Bestuurders met CDE-categorieën, die ouder zijn dan 75 jaar op het moment dat hun rijbewijs verloopt, kunnen kiezen welk formulier ze kopen (CBR: 75+ en groot rijbewijs).


De keuringen worden verricht door BIG geregistreerde keuringsartsen conform de Regeling eisen geschiktheid versie 2000 van het CBR en de wijzigingen hierop.

Tevens zijn alle rijbewijskeuringsartsen aangesloten bij het ZorgDomein en kunnen uw gegevens digitaal aanleveren bij het CBR.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de Gezondheidsverklaring? De toelichting staat vermeld op de site van het CBR:
Gezondheidsverklaring. Meer informatie m.b.t. het rijbewijs vanaf uw 75e levensjaar.

Overige informatie m.b.t. medicijngebruik in het verkeer treft u aan op de website van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik: Rij veilig met medicijngebruik.

De keuring:
De keuringsarts neemt het vragenformulier met u door en onderzoekt uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van suiker.
De resultaten hiervan worden door de arts op het Keuringsverslag ingevuld.
De Verklaring van Geschiktheid wordt afgegeven door de medisch adviseur van het CBR
(deze blijft 1 jaar geldig), waarmee u bij de gemeente uw nieuwe rijbewijs aanvraagt.

Benodigdheden bij de keuring:
- Keuringsverslag (incl. ZD code/nummer indien aanwezig). Zonder dit Keuringsverslag kan de arts u niet keuren.

Als u dit Keuringsverslag nog niet heeft dan dient u eerst een Gezondheidsverklaring te kopen. Dit formulier is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten en/of te downloaden via de website van het CBR: cbr.nl

Deze Gezondheidsverklaring vult u in en stuurt u op naar het CBR. Het kan een aantal weken duren alvorens u een blanco Keuringsverslag teruggestuurd krijgt van het CBR.

Heeft u naast het Keuringsverslag ook hulpformulieren ontvangen waarop vermeld staat: In te vullen door (huis) arts of keuringsarts, dan neemt u die mee naar de keuringsarts. Formulieren waarop vermeld staat: In te vullen door bijv. cardioloog, internist of oogarts, kunnen NIET ingevuld worden door de keuringsarts. Hiervoor dient u zelf een afspraak te maken bij de betreffende specialist.


- Eventuele medicatie: lijst met medicijngebruik (of medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek).
- Huidige rijbewijs (indien niet in bezit dan paspoort of ID-bewijs).
- Urine (hoeft niet nuchter, bij voorkeur in een urinecontainertje; verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts).
- Indien van toepassing: bril/contactlenzen.


Waarop te letten: Draagt u contactlenzen, dan dient u de sterkte van de lenzen aan de arts mee te delen. Tijdens het oogonderzoek kunt u uw lenzen inhouden.
 
TIP: Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd.
       Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen.


Online een afspraak maken voor een keuring

Op de website kunt u direct online een afspraak maken. Hier ziet u welke keuringslocaties, data en tijden beschikbaar zijn.
U kunt zelf de locatie bepalen waar u gekeurd wilt worden (dit is niet woonpaats afhankelijk!). Komt het getoonde tijdstip u niet gelegen, neemt u dan contact op met het afsprakenbureau.
                                                                 

Telefonische afspraak:
Wilt u liever persoonlijk contact? Voor afspraken, vragen en informatie zijn wij te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur via het landelijk afsprakenbureau van Goedkope Keuringen: 085 - 48 83 616.

Weekend keuringen:
's-Gravenzande, Alkmaar, Culemborg, De Bilt, Heemskerk, Heerhugowaard, Oud-Beijerland, Pijnacker, Valkenswaard, Vlaardingen, Volendam, Wervershoof, Zaandam.

Heeft u opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening, vul dan het contactformulier in.