Medibus keuring

Medibus keuring € 55,00 - € 80,00 (inclusief BTW):
Bij Goedkope Keuringen kunt u ook terecht voor uw Medibus keuring. De Medibuspas is per 1 januari 2015 vervallen maar de 5 jaarlijkse keuring voor touringcarchauffeurs blijft verplicht totdat de Europese regelgeving hierover uniform is geworden. Tot die tijd kunt u bij ons gekeurd worden voor de chauffeurspas en krijgt u in plaats van de Medibuspas een pas van de keuringsarts waaruit bijkt dat u aan de gestelde normen voldoet.

Een Medibus keuring is een beroepskeuring die uitgevoerd wordt door BIG geregistreerde keuringsartsen conform de Regeling eisen geschiktheid versie 2000 van het CBR en de wijzigingen hierop.

Overige informatie m.b.t. medicijngebruik in het verkeer treft u aan op de website van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik: Rij veilig met medicijngebruik.
 
Let op: Deze keuring is GEEN rijbewijskeuring. Soms is het mogelijk beide keuringen te combineren en valt de CBR rijbewijskeuring samen met de
             Medibus keuring. U kunt dan beide keuringen tegelijk laten uitvoeren tegen een gereduceerd tarief.
             Combikeuring 1: (C/D (E) + Medibus en Combikeuring 2: rijbewijs + Taxipas.

Deze keuring dient te worden uitgevoerd door een bedrijfsarts of een arts die samenwerkt met de arbodienst.
 
De keuring:
De keuringsarts neemt het vragenformulier met u door en onderzoekt uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Tijdens deze keuring wordt onderzocht of u zelfstandig en veilig een voertuig kunt besturen. U vult samen met de keuringsarts een vragenlijst met gezondheidsvragen verder in. Afhankelijk van deze vragenlijst kan de arts beoordelen of aanvullend onderzoek noodzakelijk is.

Wat mee te nemen naar de keuring:
- Een identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart)
- Indien van toepassing: bril/contactlenzen.
- Klein beetje urine in urinecontainertje; verkrijgbaar bij drogist of apotheek.
 
Waarop te letten: Draagt u contactlenzen, dan dient u de sterkte van de lenzen aan de arts mee te delen. Tijdens het oogonderzoek kunt u uw lenzen inhouden.

 
TIP: Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd.
       Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen.


Na de keuring:
Op basis van de ingevulde vragenlijst en het verrichte medische onderzoek beslist de keurende arts of de Medibus Geneeskundige Verklaring kan worden afgegeven of niet. De Geneeskundige Verklaring is strikt persoonlijk en is 5 jaar geldig.


Online een afspraak maken voor een keuring

Op de website kunt u direct online een afspraak maken. Hier ziet u welke keuringslocaties, data en tijden beschikbaar zijn.
U kunt zelf de locatie bepalen waar u gekeurd wilt worden (dit is niet woonpaats afhankelijk!).
Komt het getoonde tijdstip u niet gelegen, neemt u dan contact op met het afsprakenbureau.                                                             

Telefonische afspraak:
Wilt u liever persoonlijk contact? Voor afspraken, vragen en informatie zijn wij te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur via het landelijk afsprakenbureau van Goedkope Keuringen: 085 - 48 83 616.

Weekend keuringen:
's-Gravenzande, Alkmaar, Culemborg, De Bilt, Heemskerk, Heerhugowaard, ud-Beijerland, Pijnacker, Valkenswaard, Vlaardingen, Volendam, Wervershoof, Zaandam.

Heeft u opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening, vul dan het contactformulier in.