Buurtbus keuring

Buurtbus keuring € 50,00 - € 60,00 (inclusief BTW):
Bij Goedkope Keuringen kunt u ook terecht voor uw buurtbus keuring. De bestuurder van de buurtbus dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B en geestelijk en lichamelijk gezond te zijn.

De keuringen worden verricht door BIG geregistreerde keuringsartsen conform de Regeling eisen geschiktheid versie 2000 van het CBR en de wijzigingen hierop.

De keuring:
De keuringsarts neemt het vragenformulier met u door en onderzoekt uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van suiker.
Na de medische keuring ontvangt de chauffeur een geneeskundige verklaring, welke tijdens het besturen van de
bus aanwezig dient te zijn, deze is nodig om personen in een buurtbus te mogen vervoeren, hetgeen  door de rijksverkeersinspectie en de politie kan worden gecontroleerd.


Informatie m.b.t. medicijngebruik in het verkeer treft u aan op de website van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik: Rij veilig met medicijngebruik.

Wat mee te nemen naar de keuring:
- Eigen Verklaring Vrijwillig Personenvervoer.
- Geneeskundige Verklaring Vrijwillig Personenvervoer.
- Eventuele medicatie: lijst met medicijngebruik (of medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek).
- Huidige rijbewijs (indien niet in bezit dan paspoort of ID-bewijs).
- Urine (hoeft niet nuchter, bij voorkeur in een urinecontainertje; verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts).
- Indien van toepassing: bril/contactlenzen.

Waarop te letten: Draagt u contactlenzen, dan dient u de sterkte van de lenzen aan de arts mee te delen. Tijdens het oogonderzoek kunt u uw lenzen inhouden.

TIP: Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd.
       Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen.
Online een afspraak maken voor een keuring

Op de website kunt u direct online een afspraak maken. Hier ziet u welke keuringslocaties, data en tijden beschikbaar zijn.
U kunt zelf de locatie bepalen waar u gekeurd wilt worden (dit is niet woonplaats afhankelijk!). Komt het getoonde tijdstip u niet gelegen, neemt u dan contact op met het afsprakenbureau. 


Telefonische afspraak:
Wilt u liever persoonlijk contact? Voor afspraken, vragen en informatie zijn wij te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur via het landelijk afsprakenbureau van Goedkope Keuringen: 085 - 48 83 616.

Weekend keuringen:
's-Gravenzande, Alkmaar, Culemborg, De Bilt, Heemskerk, Heerhugowaard, Oud-Beijerland, Pijnacker, Valkenswaard, Vlaardingen, Volendam, Wervershoof, Zaandam.


Heeft u opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening, vul dan het contactformulier in.